E-Klass Sedan

Boka provkörning

Intelligenta funktioner.

Nya E-Klass är utrustad med mängder av intelligenta system och funktioner. Många av dem i fordonsindustrins absoluta framkant. Här nedan beskriver vi några av dessa på ett övergripande sätt (vissa av funktionerna som beskrivs nedan är tillval). 

DRIVE-Pilot.

DRIVE-Pilot består av ett helt paket med innovationer. Styrassisten STEERING PILOT orienterar sig både efter vägmarkeringar och framförvarande fordon och kan följa dessa i trafikflödet. Den adaptiva farthållaren DISTRONIC reglerar avståndet till fordonet framför och bromsar bilen till stillastående t.ex. vid slutet av en bilkö – och kör automatiskt i gång igen utan att föraren behöver ingripa. SPEED LIMIT PILOT hjälper till att följa registrerade hastighetsbegränsningar och hastigheten anpassas även automatiskt när bilen kör in i ett samhälle eller en stad. 

Boka provkörning     Hitta återförsäljare

Undanmanöverassistent för fotgängare.

EVASIVE STEERING ASSIST hjälper föraren att genomföra en kontrollerad undanmanöver. Den undanmanöverrörelse som föraren initierat stöttas genom att noggrant uträknad kraft tillförs i styrsystemet, vilket även underlättar när föraren ska räta upp fordonet efter att det passerat.

Boka provkörning     Hitta återförsäljare

PRE-SAFE®.

PRE-SAFE®-systemet kan i ett tidigt skede registrera kritiska körsituationer och vidta förebyggande åtgärder för att öka säkerheten i kupén. En ny funktion är PRE-SAFE® SOUND som förbereder personerna i bilen på ljudet vid en kollision. Om systemet registrerar en viss risksituation hörs en kort ljudsignal i bilens ljudanläggning för att ”varna” personernas hörsel och minimera risken för hörselskador.  Dessutom kan PRE-SAFE®-systemet initiera många andra åtgärder såsom att säkerhetsbältena i framsätet stramas åt, främre passagerarstolen flyttas till en säkrare position, sidostöden i stolarna fylls med luft för att ge ett bättre sidostöd och sidorutorna samt takluckan stängs.

Boka provkörning     Hitta återförsäljare

Remote Parking assist.

Aldrig har det varit så lätt att parkera. Nya E-Klass tar hand om saken nästan på egen hand. Kliv ur, ta fram mobilen och parkera med hjälp av Remote Parking Pilot. Du behöver inte sitta i bilen, bara sätta igång tjänsten och sätta fingret på mobilskärmen. Det är lika lätt att köra ut bilen igen. Svårt att tro. Men sant.

Boka provkörning     Hitta återförsäljare

MULTIBEAM LED.

MULTIBEAM LED-strålkastarsystem ger en extremt snabb och precis anpassning till trafiksituationen. Individuellt reglerbara lysdioder aktiveras exakt där de behövs. Vid mötande eller framförvarande trafik släcks t.ex. lysdioderna i helljusmodulen delvis, men strålkastarna fortsätter att lysa upp körbanans andra delar med helljus. MULTIBEAM LED-systemet omfattar dessutom funktioner för landsvägs-, motorvägs- och kurvtagningsljus, aktivt kurvljus, utökad dimljusfunktion, hitta hembelysning, cityljus och allvädersljus.

Boka provkörning     Hitta återförsäljare


Både smart och snygg.

SE Edition är vackra bilar proppfulla med intelligenta funktioner, till mycket förmånliga priser för privatpersoner.

E 200 SE Edition Sedan
Från:380.900 kr

Generöst utrustad.

Våra specialpaketerade tjänstebilar – FleetEdition – har redan från början utrustning som ofta är tillägg hos andra bilmärken.

E 220 d FleetEdition (Aut)
Från:387.900 kr

*Priserna gäller bilar som produceras fr.o.m. 01.03.2017 med reservation för förändring av pris till följd av ändrad utrustning och innehåll. Enskild återförsäljare äger rätt att sätta egna priser.

Teknisk data för E-Klass Sedan

* Erbjuds med manuell växellåda från och med september produktion på E200.
 • Nya E-Klass Kombi.

  Nya E-Klass är utrustad med mängder av intelligenta system och funktioner. Många av dem i fordonsindustrins absoluta framkant. Boka en provkörning hos din närmaste återförsäljare och testa själv.

  Läs mer

 • Privatkund.

  Läs mer om hur du finansierar din nya E-Klass på ett enkelt och bekvämt sätt. Vi erbjuder både billån och leasing.

  Läs mer

 • Tjänstebil.

  Mercedes-Benz FleetLeasing samlar finansiering, service, försäkring och ett garanterat restvärde i ett enda avtal.

  Läs mer


Jag tillåter att de uppgifter jag lämnar vid detta kontakttillfälle sparas och används av Daimler AG, Mercedes-Benz Sverige och lokala försäljare inom Mercedes-Benz försäljningsorganisation för att ge mig information och erbjudanden om produkter, tjänster och andra aktiviteter inom Daimler Group.