Träffa våra testförare.

Patrik Norqvist

Doktor i Rymdfysik och lektor vid Umeå Universitet

För att testa något väldigt intelligent behövs någon som är väldigt intelligent. Vad gäller E-Klass handlar det om någon som kan se och förstå vad intelligent funktionalitet och design faktiskt i slutändan innebär för den som kör bilen och de som befinner sig runt omkring. Med sin specialistkunskap i fysik, närmare bestämt rymdfysik, vågar vi påstå att Patrik Norqvist är precis den personen.
Till vardags föreläser Patrik i fysik på Umeå universitet, men har även skrivit ett antal böcker och medverkat i en rad olika sammanhang som kräver att man är lite extra smart. Vi lovar, det märks även i Intelligenstestet.

Sami Bakirdan

Mercedes-Benz expert och Youtube-kändis 

För att kunna genomföra ett intelligenstest av nya E-Klass krävdes någon som kan bilar i allmänhet, och Mercedes-Benz i synnerhet. Inte bara lite grann, utan mycket - väldigt mycket. Vi valde Sami Bakirdan. Sami är en sann expert och har till och med en egen extremt populär Youtube-kanal som enbart handlar om Mercedes-Benz. Sina arbetsdagar spenderar han med att sälja bilar från Mercedes-Benz hos en av landets största återförsäljare. En mer dedikerad och kunnig testledare för Intelligenstestet hade knappast gått att hitta.

 


Kombi med extra allt.

Vi vill inte bara säga att nya E-Klass kombi är en väldigt smart och rymlig bil, vi vill  visa det också. Se filmen där Sami tar hjälp av sin kompis Stefan och hans barn för att visa alla finesser och hur mycket last den sväljer. Du kommer inte att bli besviken. Men som alltid: En Mercedes-Benz ska inte bara beskådas, den ska upplevas i verkligheten.

Boka provkörning


Bilen har självkörande funktioner men är inte helt självkörande. Ansvaret ligger hos föraren.

Hur intelligent är nya
Mercedes-Benz E-Klass?

Det är dags att ta reda på hur smart nya E-Klass egentligen är. Vi påstår att det är en av världens mest intelligenta bilar. Nu är det upp till bevis! Träffa Sami och Patrik som ger sig ut på vägarna för att kolla in vad E-Klass har att komma med.

Hitta återförsäljare

 

COMAND Online – Ready for take off!

Nybilkänslan är total, navigatorn är med, volymen är maxad. Sami och Patrik har tagit kontroll över bilen. Det är dags att ge E-Klassen vad den vill ha. Asfalt och utmaningar.

Hitta återförsäljare

Drive Pilot – Look, no hands!

E-Klassens vilja att skapa säkrare trafik är stor. Avståndshållning på motorvägen, assisterade filbyten, automatisk bromshjälp vid farliga kösituationer, hjälp med döda vinklar. Ok, bra. Men vad händer om man släpper ratten? *

Hitta återförsäljare

Evasive Stearing Assist – Akta krokodilen!

Bilar med koll på läget är skönt för många ute i trafiken. I det här avsnittet träffar vi till exempel en livrädd hund och en krokodil som inte tänker väja för någon.

Hitta återförsäljare

PRE-SAFE® – Där om det händer!

Säkerheten i bilen går inte att underskatta. Mycket handlar om att göra allt för att undvika att något händer. Men också vad bilen gör – om något händer. Nya E-Klass gör mycket.

Hitta återförsäljare

MULTIBEAM LED – Starta ljusshowen!

Att bilens ljus spelar stor roll för att det ska fungera ute på vägarna vet alla. Men kanske inte HUR stor roll. I det här avsnittet blir det ljusshow.

Hitta återförsäljare

Remote Parking Pilot – Hur bra parkerar en Chihuahua?

Dags att parkera. Vi ger fullt ansvar till en mobiltelefon och en Chihuahua och hoppas på det bästa.

Hitta återförsäljare

Sami besvarar frågor om E-Klassen.

Angående AMG-modeller av E-Klassen så vet vi nu även att E43 AMG kommer under hösten 2016.

Gällande frågan om ifall det går att få Mercedes me på äldre bilar så svarar Sami i filmen att det inte är möjligt. Till viss mån kommer det emellertid inom kort att finnas en möjlighet även för äldre bilar att få tillgång till en del av de tjänster som Mercedes me innebär, genom den sk. Mercedes me-adaptern. Denna kommer att finnas tillgänglig på den svenska marknaden från och med hösten 2016. Läs mer om detta på www.mercedes.me

* Ex kan avståndet regleras automatiskt till fordonet framför, bilen kan styra själv och kan parkeras med hjälp av din smartphone. Tillval krävs för vissa självkörande funktioner. Väder och trafikförhållanden påverkar användningen. 

 • Nya E-Klass Kombi.

  Nya E-Klass är utrustad med mängder av intelligenta system och funktioner. Många av dem i fordonsindustrins absoluta framkant. Boka en provkörning hos din närmaste återförsäljare och testa själv.

  Läs mer

 • Privatkund.

  Läs mer om hur du finansierar din nya E-Klass på ett enkelt och bekvämt sätt. Vi erbjuder både billån och leasing. Läs mer

 • Tjänstebil.

  Mercedes-Benz FleetLeasing samlar finansiering, service, försäkring och ett garanterat restvärde i ett enda avtal. Läs mer


Gör ditt eget intelligenstest. Boka provkörning.

När du fyllt i samtliga fält nedan och tryckt på Skicka, så kommer återförsäljaren du valt att kontakta dig och stämma av en lämplig tidpunkt för provkörning.

Thank you for your booking

The retailer you have chosen will contact you to schedule your test drive session shortly.

Jag tillåter att de uppgifter jag lämnar vid detta kontakttillfälle sparas och används av Daimler AG, Mercedes-Benz Sverige och lokala försäljare inom Mercedes-Benz försäljningsorganisation för att ge mig information och erbjudanden om produkter, tjänster och andra aktiviteter inom Daimler Group.