E-Klass Coupé

Boka provkörning

Upplev gravitationskraften.

De långa svepande linjerna i nya E-Klass Coupé suger till sig uppmärksamhet. Detta är en bil som är född för att synas. Ändå är det i vardagen bilen ger den största njutningen. När E-Klassens typiska komfort förenas med intelligent teknik, säkerhet och dynamik. 

Design – Interiör.

Med fyra generösa sittplatser lämpar sig E-Klass Coupé utmärkt för långresor, och finishen och detaljkänslan gör knappast någon besviken. Gedigna material ger en sofistikerad känsla. I blickfånget för föraren tronar Widescreen-displayen (tillval) med två 12,3 tumsskärmar samt ratten med Touch Control-knapp som öppnar dörren mot den digitala världen med en lätt tryckning. De stilsäkra detaljerna som ventilationsmunstyckena i turbindesign och sportstolarna i integraloptik för tankarna till motorsporten.

Design - Exteriör.

Nya E-Klass Coupé utstrålar sport ur alla perspektiv. Den graciösa taklinjen övergår i det kraftfulla bakpartiet och diamantgrillen, MULTIBEAM LED-strålkastarsystemet (tillval) och den långt neddragna främre stötfångaren skapar den markanta fronten som är så typisk för Mercedes-Benz coupémodeller.

DRIVE-Pilot.

DRIVE-Pilot består av ett helt paket med innovationer. Styrassisten STEERING PILOT orienterar sig både efter vägmarkeringar och framförvarande fordon och kan följa dessa i trafikflödet. Den adaptiva farthållaren DISTRONIC reglerar avståndet till fordonet framför och bromsar bilen till stillastående t.ex. vid slutet av en bilkö – och kör automatiskt i gång igen utan att föraren behöver ingripa. SPEED LIMIT PILOT hjälper till att följa registrerade hastighetsbegränsningar och hastigheten anpassas även automatiskt när bilen kör in i ett samhälle eller en stad. 

Boka provkörning     Hitta återförsäljare

Undanmanöverassistent för fotgängare.

EVASIVE STEERING ASSIST hjälper föraren att genomföra en kontrollerad undanmanöver. Den undanmanöverrörelse som föraren initierat stöttas genom att noggrant uträknad kraft tillförs i styrsystemet, vilket även underlättar när föraren ska räta upp fordonet efter att det passerat.

Boka provkörning     Hitta återförsäljare

PRE-SAFE®.

PRE-SAFE®-systemet kan i ett tidigt skede registrera kritiska körsituationer och vidta förebyggande åtgärder för att öka säkerheten i kupén. En ny funktion är PRE-SAFE® SOUND som förbereder personerna i bilen på ljudet vid en kollision. Om systemet registrerar en viss risksituation hörs en kort ljudsignal i bilens ljudanläggning för att ”varna” personernas hörsel och minimera risken för hörselskador.  Dessutom kan PRE-SAFE®-systemet initiera många andra åtgärder såsom att säkerhetsbältena i framsätet stramas åt, främre passagerarstolen flyttas till en säkrare position, sidostöden i stolarna fylls med luft för att ge ett bättre sidostöd och sidorutorna samt takluckan stängs.

Boka provkörning     Hitta återförsäljare

Remote Parking assist.

Aldrig har det varit så lätt att parkera. Nya E-Klass tar hand om saken nästan på egen hand. Kliv ur, ta fram mobilen och parkera med hjälp av Remote Parking Pilot. Du behöver inte sitta i bilen, bara sätta igång tjänsten och sätta fingret på mobilskärmen. Det är lika lätt att köra ut bilen igen. Svårt att tro. Men sant.

Boka provkörning     Hitta återförsäljare

MULTIBEAM LED.

MULTIBEAM LED-strålkastarsystem ger en extremt snabb och precis anpassning till trafiksituationen. Individuellt reglerbara lysdioder aktiveras exakt där de behövs. Vid mötande eller framförvarande trafik släcks t.ex. lysdioderna i helljusmodulen delvis, men strålkastarna fortsätter att lysa upp körbanans andra delar med helljus. MULTIBEAM LED-systemet omfattar dessutom funktioner för landsvägs-, motorvägs- och kurvtagningsljus, aktivt kurvljus, utökad dimljusfunktion, hitta hembelysning, cityljus och allvädersljus.

Boka provkörning     Hitta återförsäljare

Teknisk data för E-Klass Coupé

Jag tillåter att de uppgifter jag lämnar vid detta kontakttillfälle sparas och används av Daimler AG, Mercedes-Benz Sverige och lokala försäljare inom Mercedes-Benz försäljningsorganisation för att ge mig information och erbjudanden om produkter, tjänster och andra aktiviteter inom Daimler Group.